Cant I


O canapea invechita intr-o bucatarie uitata de lume, usor prafuita, cu panza de pe ea rupta undeva la mijloc si lasand cateva arcuri sa scoata capul. Decor static cu un fundal gri lipsit de imaginatie. Decor care a inceput sa se coloreze usor pe masura ce ea isi face aparitia in cadru. Totul filmat cu o camera statica, fixata pe un trepied, focalizand doar ce se intampla de la un capat al celalalt al canapelei.

Nimic clar, totul e un episod pilot in care nu apuci sa cunosti sau sa te atasezi de vreun personaj. Fara nume, fara fete, fara vorbe; doar schite sumare si vag memorabile. Asa ca e inalta, bine proportionata, cu par rosu pana la urmeri, prins intr-o coada ce-i lasa doar doua suvite libere, fiecare dintre ele incadrandu-i fata rotunda. Ochi mari, verzi si buze rosii.

Si probabil ar mai trebui precizat personajul principal –  cutia dintr-o margine a canapelei. Actiune! si totul devine imobil, doar o roscata draguta aprinzadu-si o tigara, tragand plictisita din ea si scrumand din cand in cand inafara camerei.

Fuma si-atunci, intr-o camera cu o canapea mai noua si mai putin prafuita. Facuse curat toata ziua prin casa si se oprise putin sa-si traga sufletul. Si-a turnat un pahar de vin rosu, si-a tras scrumiera pe masa din fata canapelei, si-a bagat o tigara in gura si a aprins-o. Sorbea din paharul de vin si se intinsese tot mai mult pe spate cand a sunat soneria. S-a ridicat si a deschis usa, cu tigara inca in gura, pentru a descoperi un postas imbracat intr-o uniforma asa de clasica incat i-a venit sa zambeasca.

– Domnisoara … ?

– Da.

– Am o scrisoare pentru dumneavostra, insa trebuie sa semnati pentru ea. Si luati-o mai repede, domnisoara, ca pare-mi-se ca e parfumata si-o sa-mi miroasa geanta a scrisoarea matale inca vreo doua zile.

Era parfumata, un plic roz cu adresa ei scrisa foarte ingrijit; si doar atat. A desfacut plicul curioasa, a citit ce era inauntru si a izbucnit in ras.

Camera ramane fixa, singurul lucru ce se schimba e doar tigara ce s-a terminat si e si ea a aruncata din cadru. Au ramas doar roscata draguta, stand pe o canapea prafuita alaturi de o cutie din lemn, mare cam cat un dictionar; iar suprafata cutiei a fost razuita pana nu se mai distinge ce fusese candva desenat pe ea.

– va urma –

–––––-
Now playing: Kno – Spread Your Wings
via FoxyTunes

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s